KRAPYL: Biblioteksmusikken

Når ord blir (ny) musikk

med Ole Martin Huser-Olsen (gitar) & Helga Johanne Størdal (vokal)

lørdag, 25.5., 14.00
Bergen Offentlige Bibliotek (Noterommet)
gratis

Når ord blir musikk-2506

Hvordan høres et norsk folkeeventyr ut idag? Poeten Catherine Blaavinge Bjørnevog har skrevet seg inn i det gamle eventyret Kvitebjørn Kong Valemon og skapt en mystisk verden. Hun måtte nesten finne opp et helt nytt språk. Og komponisten Gisle Kverndokk har uttrykt denne verden i toner gjennom tre sanger om denne mystiske bjørnen og kongsdatteren. Vi vil fortelle om hva som skjer og synge sangene for å ta dere med inn i eventyret – slik det fremstår på en ny måte idag.
I tillegg vil dere få høre hvordan fuglesangen høres ut «…mens det ennå er mørkt». Og hvordan det høres ut når man løper tur med hunden. Det har komponisten Ewa Serafin og poeten Casper André Lugg laget musikk og poesi om. Til slutt får vi også høre om Seselja. I ord av Ruth Lillegraven og toner av Kjell Habbestad.

Konserten finner sted på Noterommet i 2.etasje av biblioteket og er gratis. Den varer i ca. 30 minutt, og det er mulig å gå inn og ut etter behov.

KRAPYL er nyMusikk Bergens arrangementsserie rettet mot barn og unge. Konsertene på biblioteket er “vanlige” konserter tilrettelagt for hele familien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: