Vreng: Rødland/ Park og Mjøs

Fredag, 12.4., Studio USF
Dorene åpner kl.18:30.
Konsertstart kl.19:00
CC: 100,-/ gratis for medlemmer av nyMusikk Bergen

nyMusikk Bergen har gleden av å invitere dere til en konsert med Sunniva Rødland, Sunju Park og Johanne Løkensgard Mjøs.

_DSC7615
Sunniva Rødland er en innovativ musiker, som helt siden ung alder har spilt konserter over hele landet, som solist, kammermusiker og orkestermusiker. Rødland har urfremført 16 soloverk for harpe og hatt langvarige samarbeid med mange komponister. Hun har vært solist ved en rekke anerkjente festivaler, som for eksempel The World Harp Congress og Ultima. Rødland har opptrådt som solist med orkestre som Trondheim Symfoniorkester, Det norske blåseensemble og KORK. Hun har holdt foredrag og undervist ved blant annet Norges musikkhøyskole og Barrat Due musikkinstitutt. Rødland har gjort flere innovative prosjekter med harpe og elektronikk. Hun har samarbeidet med Notam (Norsk senter for teknologi i kunst og musikk), der hun blant annet har utviklet en polyfon elektrisk harpe med én utgang for hver streng. Rødland tok kandidat- og diplomstudier med Willy Postma ved Norges musikkhøyskole. I 2015 fullførte hun sin kunstneriske doktorgrad ved Program for kunstnerisk utvkiklingsarbeid, der hun utforsket harpens rolle i samtidsmusikk. Rødland har bidratt på mange musikkinnspillinger. I 2016 ga LabLabel ut en live innspilling av Mark Adderleys konsert for harpe og sinfonietta, der Sunniva Rødland er solist med Ensemble Ernst. I 2019 kommer LAWO Classics ut med en solo CD med Sunniva Rødland. Deutsche Musikrat utgir samme år en solo video-innspilling med Rødland, av Simon Steen-Andersens History of My Instrument.

Sunju
Sunju Park is a Korean musician specializing in a traditional Korean string instrument called
Gayageum(Kayagum). Besides, she composes contemporary Gayageum music and experimental performance applying media art, sound art and body movement to her music. She is an new rising artist as an innovative Gayageum performer, indeed, she awarded ‘Special prize’ from Eureka Competition(Competition to discover a rising Korean musician) in 2018. She has been playing not only Korean traditional music but also contemporary, improvisational, traditional folk music from other countries such as Swedish, Spanish, Irish folk music. She was a member of Strängar & Rör, a Swedish folk music group, and In-Land, a world folk music band.
This time, she is going to collaborate with Johanne Mjøs, Norwegian Hardanger fiddle player, for Vreng.
Johanne
Johanne Løkensgard Mjøs er en allsidig folkemusiker og pedagog fra Bergen. Hun har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Ole Bull akademiet på Voss hvor hun har fordypet seg i tradisjonsmusikken fra Hallingdal og Nord-Norge. Johanne er en populær lærer for både barn og voksne og har et brennende engasjement for rekruttering. Hun jobber fast i Voss kulturskule og Bul Ervingen som hardingfelelærer og har ansvar for Voss juniorklubb, Hallingdal juniorspelemannslag og Nøringen på voss (et barnehagetilbud hvor den norske folkekulturen står i sentrum). I tillegg til faste ansettelser er hun mye brukt som instruktør på kurs på i og utenfor Norge og er en av de faste foreleserne under Ole Bull akademiets folkemusikkuker.
Johanne er aktiv i freelandsmiljøet og har representert Norge ved ulike anledninger både i Skotland, på Orkenøyene og i Russland. Hun jobbet også i orkesteret på Den Nasjonale Scene under storoppsetningen Kristin Lavransdatter våren 2018 med 70 utsolgte forestillinger.

_______________________

nyMusikk Krapyl: Biblioteksmusikken:
Sunniva Rødland spiller også en konsert for hele familien
lørdag, 13.4, kl 14.00 på Bergen Offentlige Bibliotek.

Mer informasjon her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: